...Loading...
Hamsafar
ويستا بازار: خريد و فروش اينترنتی برای همه

Save Password  / Forgot your password?

All Forums
  اعتقادی
 دليل جبرخداچيست؟
  Printer Friendly Version  
نگارنده Previous Topic Topic Next Topic  
hadi_newlife2
همراه

72 پيام
Posted - 24/05/2004 :  10:05:56
به نظر شماچه دليلي براي جبر وجود دارد؟ لطفاهرجوابي به ذهنتون ميرسه بديد.احساسي يامنطقي... راست يادروغ و...

shirin
رفيق راه

251 پيام
نوشته شده در - 25/05/2004 :  23:21:38
jabr yaani adam vojoode adl.khoda adele motlaghe pass nemitoone jaber bashe.jabr ke baraye har adami tooye zendegi kam o bish e'amal mishe 1 baz tab az aamal va raftar kollle bashar ast ke be ma bar migarde.

Go to Top of Page
GiBiR
رفيق راه

134 پيام
نوشته شده در - 28/05/2004 :  16:19:57
آقا هادی شما سوالتون رو با پذيرفتن يه فرض مطرح کردين...البته نميخوام بگم که اول فرضتونو اثبات ميکردين چون قضيه جبر و اختيار مساله پيچيده ای هست و ميشه خيلی دربارش بحث کرد و تا دلتون بخواد برای هر جفتش ميشه کلی مثال زد ...من فقط ميخوام تو اين متني که مينويسم نظر خودمو در رابطه با جبر و اختيار ، خيلی کوتاه بگم. _________ من معتقدم اگه انسان هر کدوم از جبر و اختيار رو منکر بشه و بخواد براشون حد و مرز تعيين کنه تو زندگی خيلی ضرر ميکنه خصوصا اگه اختيار رو کم رنگ بدونه که ديگه زندگيش خيلی وحشتناکه (من که به هيچوجه نميتونم خودمو يه رباط تصور کنم.) ولی به نظر من اين دو تا رو از هم نميشه جدا کرد ، به راحتی ميشه احساس کرد که يه وجود برتر داره اين جهان رو کنترل ميکنه البته يه کنترل بخصوص.. من هر روز واسم پيش مياد که ميفهمم چرا من فلان روز بايد فلان شخصو ميديدم يا اگه از فلان مسير رد نميشدم فلان اتفاق يا ملاقات برام اصلا اتفاق نمي افتاد و خيليهاشم که هنوز نفهميدم. اين وضعيت نبودن مرز بين اين دو رو خيلی دوست دارم ، من از اينکه خدا به من قدرت اختيار داده که هر مسيری رو انتخاب کنم ضمن اينکه گذشت زمان برام خيلی مسائلو باز ميکنه و دستهای نامرئی ای رو احساس ميکنم لذت مييرم.چون من قدرت انتخاب خودمو ميبينم اگر چه يه موجود برتر لحظه لحظه منو زير نظر داره و يه سری اتفاقاتو برنامه ريزی ميکنه.. باور کنيد همين ويژگی زندگيه که به من هيجان برای ادامه اونو ميده و باعث ميشه که برام زندگی تکراری نشه و بتونم لحظه های کثيفشو تحمل کنم .. *** چون اين بحث مفصليه بذارين در پايان کل نظرمو در اين رابطه با يه تشبيه رياضی بگم و سرتونو با نظرت شخصيم بيشتر از اين درد نيارم: من فکر ميکنم که خدا با تولد هر کس يه فرمول بسيار پيچيده برا زندگي اون فرد ميده که پر از عملگرها و پارامترهای متغير و ثابت با وروديها و خروجيهای مختلفه .ولی به انسانها اجازه ميده که در طول زندگيشون ، اين فرمول رو دستکاری کنن و نه تنها فقط عدد توی اين فرمول بذارن بلکه پارامترها ، روابط و عملگرهای اونو تغيير بدن و حتی اضافه و حذفشون کنن. و البته که خود خدا هم تو اين فرمول دست ميبره شايد به علت حمکت و مصلحتهايی که بايد باشه چون اون مدير سايت زندگيه ولی بی شک انسانها رو برای اِعمال تغيير در اين فرمول خيلی آزاد گذاشته.. . من فکر ميکنم اصلا يکی از دلايلی که انسان رو خلق کرده اينه که ببينه انسانها با فرمولها و قدرتهايي که بهشون ميده چيکار ميکنن. به نظرم در اون دنيا آخرين خروجی فرمول زندگي هر انسانی ارائه ميشه و ديگه اونموقع انسان شايد هيچ اختياری نداشته باشه. پس خطاب به همه انسانها خصوصا خودم ميگم که تا هنوز مدت کوتاه عمر ما تموم نشده بيايم و اونطور که دلمون ميخواد و لايقش هستيم فرمول زندگیمونو کنترل کنيم تا خروجيهاش بهترين حالت ممکن باشه. _________ هادی جان ببخشين که من بيشتر از اينکه به علتش بپردازم در مورد خودش صحبت کردم... _________ همگی موفق و موفقتر باشين تا ابد........ _________ Edited by - GiBiR on 28/05/2004 16:37:34

(¯(¯`(¯`·GiBiR·´¯)´¯)¯) GOD Speed U 4ever .ميثم. Go to Top of Page
hadi_newlife2
همراه

72 پيام
نوشته شده در - 01/06/2004 :  13:05:36
باسلام شيرين خانوم به نظر من درسته كه درخيلي از زمينه هابازتاب اعمال خود ماتوليد جبر ميكنه، ولي بايدبگم كه باوجود جبرهم خدا عادل هست. دوست من Gibir نظر من خيلي نزديك به نظرشماست،فقط يه تفاوت كوچيك داره. به نظرمن دقيقا فرمولي وجود داره ولي پارامترهاي اين فرمول براي همه انسانها ثابت هست واين يعني عدالت، وجود اين فرمول هم يعني جبر...اين ماهستيم كه خيلي از پارامترهارو پرنميكنيم يا اينكه اعداد منفي وارد اون ميكنيم.قطعا اين فرمول خيلي پيچيده هست .به نظرمن حداقل يك پارامترهست كه نمره آن مستقيما توسط خدا تنظيم ميشه وممكنه براي كسي كه درتمام زندگي اعداد بد درپارامتر ها قرار داده ،خدا بخواد وبادخالت مستقيم دراين پارامتر اون فرد رو سعادتمند كنه. منظورم اينه كه يك فاكتور به نام بخشش يا بخشايش هست كه ميتونه همه چيزرو عوض كنه. ولي معادل اون هيچ فاكتوري مثلابا نام انتقام ياتنبيه وجود نداره كه بدون محاسبه وفرمول وبادخالت مستقيم خدا پربشه. اگر چيزي به نام تنبيه وجود داشته باشه دقيقا معادل نمره كم آوردن دراين فرمول هست.يعني تنبيه خدا(اگركلمه مناسبي باشه) همون عدل خداست. وخود ما نمره كمي ازفرمول ميگيريم. ولي ازهمه اينها گذشته اگر فرض من تااندازه اي درست باشه وجبر خداوند فقط درقرار دادن فرمولهايي باشه، تازه من اينطور نتيجه ميگيرم كه: خداوند جبررو بهانه اي براي بخشش ما قرار داده.اگر جبر نبود واقعا ماميتونستيم بهانه اي براي اشتباهاتمون در حوزه اختيارمون بياريم؟ بنابراين جبرخدا يك لطف است ويك شير اطمينان كه ما ادعا داشته باشيم كه :اي خدا تو از من درخواست ميكني در حالي كه در اين زمينه ها جبر وجود داشت ومن هم منطق خالص يا عشق خالص نيستم كه اشتباه نكنم.!!

Go to Top of Page
faryad_999
همسفر

320 پيام
نوشته شده در - 02/06/2004 :  00:37:37
سلام دوستان هادی جان باید بگم بحث خوبی رو پیش کشیدی و من هم همیشه در این مورد سوالات زیادی داشتم...یکی از سوالاتی که من به نوع دیگر میخوام بیان کنم اینه که مثلا شما خوتون میدونید که انسانها در شرایط متفاوتی پا به دنیا میذارن. مثلا کسی که در یک خانواده بسیار فقیر و بدبخت و واقعا درمانده پا به دنیا میگذاره تمام شرایط زندگیش با کسی که در خانواده ای مرفه به دنیا میاد توفیر داره...حتی امکان ثواب کردن هم برای کسی که در خانواده مرفه هست بیش از اون شخصی هست که در خانواده ای مفلوک به دنیا میاد...نمیدونم تا چه حد موفق شدم که منظور خودمو برسونم...مثلا امکان داره شخصی که به درجات بالایی (از لحاظ انسانیت) در دنیا رسیده اگر در شرایط مشابه یک کسی که دزد هست به دنیا میومد اون هم دزد میشد و یا حتی بدتر...به نظر من بسیاری از مسائل زندگی انسانها بسته به شرایط به دنیا آمدن و محیطی که در کودکی و نوجوانی بودند بستگی داره و این هم دست خود انسان نیست ....پس واژه عدالت در اینجا کمی کمرنگ میشه امیدوارم دوستان اگر نظری دارند بگن تا شاید من هم از این سوالی که همیشه دنبال جوابش بودم کمی رها بشم. ممنون Go to Top of Page
raha.e
همراه

85 پيام
نوشته شده در - 02/06/2004 :  01:26:29
با اجازه ي دوستان منم يه نظر بدم به نظر من اون چيزي كه تحت اسم عدالت مورد سواله حكمت بهش بگيم بهتره اون چيزي كه به اسم عدالت پيش مياد تحت قالب ظرفيت هر انساني بنابر تشخيص خالقش بوجود اومده البته مي شه گفت اون چيزي كه بهش مي گن جبر بيشتر در همين قسمت بازتاب داره و اون چيزي كه بهش مي گن عدالت در اينه كه خدا به هر كسي قدرت تشخيص خوب از بد رو داده حتي به كسي كه در جو خوبي بزرگ نمي شه قدرت تمييز دادن رو داده پس اون كسي كه مثل خانوادش دزد مي شه از اختيارش استفاده كرده البته اين نظر منه اما مسئله ي ديگه اينكه تمام زندگي انسان محدود به دنياي خاكي نمي شه شايد در بعد زندگي معنوي برابري ايجاد بشه حقيقت اينه كه اولين چيزي كه عدالت رو مي تونه ثابت كنه طبقات پايين تر به خدا نزديكترن كه در اين مورد آيه هم داريم خوب اون چيزي كه ما بهش مي گيم تولد خودش داراي حكمت خاصيه واون اينكه خدا هر كسي رو با توجه به نوع ظرفيت آزمايش مي كنه من اعتقاد دارم اين خودش يه جور عدالته

يه همراه Go to Top of Page
GiBiR
رفيق راه

134 پيام
نوشته شده در - 02/06/2004 :  13:54:13
خدمت دوست خوبم آقا هادی عرض کنم که من با اين نظر مخالفم که خدا به همه انسانها در لحظه تولد فرمول يکسانی ميده و در واقع همونجور که جناب فرياد عرض کردند انسانها در شرايط و موقعیتهای متفاوتی متولد و بزرگ مِشن.. ___ خدمت آقا مهدی عزيز عرض کنم در اين موضوعی که مطرح کردين به نظرمن يه جواب وجود داره واون اينه که خدا آدما رو در شرايط مختلفی از قصد قرار ميده و از اونها در همون شرايط انتظار داره ...يعنی بالا خره روزی از تمام انسانها خواهد پرسيد که در شرايط و امکاناتی که شما داشتی و قدرت انتخابهای که داشتی چرا فلان تصميمو گرفتی و چرا فلان کارو کردی؟ و من مطمئنم در اونروز ممکنه آدمهای خيلی بزرگی که ما ميشناسيم و حتی براشون احترام زيادی قائليم از يه فردی که مثلا رفتگر شهرداريه(البته خداشاهده قصدم اين نيست که بگم شغل رفتگر کار بي ارزش و غير قابل احتراميه بلکه فقط دارم مثال ميزنم) خیلی بالاتر باشه و در نزد خدا بسيار دوست داشتنی و ارزشمندتر... ___ اميدوارم منظورمو مفهوم گفته باشم...موفق باشين

(¯(¯`(¯`·GiBiR·´¯)´¯)¯) GOD Speed U 4ever .ميثم. Go to Top of Page
faryad_999
همسفر

320 پيام
نوشته شده در - 02/06/2004 :  21:43:18
از رها و دوست عزیز دیگرم که به نوعی جواب دادند ممنونم(از این دوست عزیزم تقاضا دارم که در صورت امکان اسم کوچک خود را بگن تا از این پس راحتتر بتونیم مخاطب قرارشون بدیم). من با نظر شما دوست عزیز تا حد زیادی موافقم چون واقعا بعید هست که ما در دنیای دیگر همه به یک شکل و سیاق مورد سوال و جواب قرار بگیریم. چون مثلا امکان دزد شدن برای انسانی درمانده و فقیر بسیار بیشتر از کسی هست که یک زندگی نسبتا خوب داره و همه ما هم میدونیم که هیچ چیز بدتر از فقر نیست و حتی بزرگان دین ما هم از خدا خواسته بودند که با فقر آزمایششون نکنه. یا مثلا حتی شرایط زمانه ای که دراون متولد میشیم...به عنوان مثال کسی که در زمانهای بسیار دور متولد شده مسلما با توجه به شرایط محدود اون موقع امکان گناه براش کمتر از کسی بوده که در این زمانه و با وجود پیشرفت علم و ابزاری مثل تلوزیون و اینترنت و غیره با یک نگاه کج ممکنه گناه کنه...به هر حال واقعا این مسائل همیشه برای انسان سوال برانگیز بوده و جز خدای بزرگ کسی اسرار را نمیدونه.و خیام بسیار زیبا گفته: این بهر وجود آمده بیرون ز نهفت کس نیست که این گوهر تحقیق بسفت هرکس سخنی از سر سودا گفتند زان روی که هست کس نمیداند گفت *** از هادی معذرت میخوام که کمی جهت بحث رو عوض کردم خوش باشید Go to Top of Page
hadi_newlife2
همراه

72 پيام
نوشته شده در - 10/06/2004 :  13:25:34
باسلام وعرض معذرت از دوستان كه كمي دير اين مطالب رو جواب ميدم. مهدي جان من از يك فرمول گفتم وپارامتر هاي اون. كاملابانظر شما وبقيه دوستان موافقم كه شرايط محيطي موثر هست ودور از عدل است كه در دادن امتياز وارد نشوند.بهتره يه ذره واضح تر نظرمو بگم. به نظر من اگر اختيارمان در يك محدوده اي كه جبر دور آن را گرفته قرار داشته باشد،اون وقت عدالت شايد به معناي محاسبه درصد استفاده مناسب از اين دامنه اختيار باشد.در واقع شايد دنياي اختيارمن دامنه اي بين صفر و20 داشته باشد ولي شما بين 0تا 100.دراين صورت اگرمن نمره 15 از 20بيارم خيلي با15شما فرق ميكنه.به نظر مندقيقا تناسب در نظر گرفته ميشود. ولي نبايد يك نكته را فراموش كرد كه به مرور ميتوانيم با كسب معلومات،پول ،موفقيت و...شرايط بهتري را دراختيار داشته باشيم.نكته اينجاست كه دراين شرايط جديد هم تناسب درنظر گرفته ميشود چون دامنه اختيار ما عوض شده است.البته هميشه دامنه اختيار افزايش پيدا نميكند ،گاهي هم ممكن است بعنوان مثال من كليه اعضاي خانواده ام را از دست بدهم.باتوجه به اين اتفاق فرضي بازهم عدل خدا در اينه كه اين كاهش دامنه را درنظر بگيرد. البته همه اينها تصورات من در تصديق عدل ،جبر واختيار است. من شخصااينطور عقيده دارم وهر سوالي در اين زمينه برام پيش مياد اينطور تجزيه وتحليل ميكنم.تا به حال هم با اين چارچوبي كه خودم تصور ميكنم چندان بامشكل عقيده اي روبرو نشدم. من يك فرمول رياضي را براي خودم تصوير كرده ام وهروقت تجربه جديدي دارم ياشرايط جديدي رو ميبينم سعي ميكنم يه جوري باتصوري كه ازعدل خدا دارم يك فاكتور رو به اين فرمول اضفه كنم.اگرخيلي دقت كنيم ميبينيم كه واقعااين فرمول خيلي پيچيده وبزرگ است.پيشنهاد ميكنم يك فرمول بسيار دقيق رو به (نظرخودتون ) بنويسيد.قطعا هرروز مجبوريد فاكتورهايي رو تو دل اون بگنجونيد. اگرروزي خدااين فرمول محاسباتي خودش رو بخواد به ما انسانها نشون بده ،بزرگترين رياضي دانها هم انگشت به دهان خواهند ماند.واقعابايدبايك علم بينهايت ازجنس رياضيات اين كار رو كرد. ازهمه شما بابت زياد نوشتن معذرت ميخوام.

Go to Top of Page
raha.e
همراه

85 پيام
نوشته شده در - 11/06/2004 :  13:33:45
سلام به همه گفتم شايد نظر هايي كه ما ميديم چون وارد نيستيم نقص داشته باشه چند وقت پيش يه مقاله خوندم در اين رابطه خيلي خوبه خواستيد بخونيدhttp://www.tmkurd.org/s23.htm

يه همراه Go to Top of Page
Jump To:

Set as your default homepage Add favorite Privacy Report A Problem/Issue   Copyright 1381-87 MWPX.COM Contact Us Go To Top Of Page

loaded in 0.719s